Markiser

Våra markiser finns i tre olika utförande – markisolett, fallarm och vikarm. Med över 100 vävar att välja bland, i absolut högsta kvalité vad gäller vädertålighet, draghållfasthet och färgbeständighet har våra markiser blivit moderna klassiker. Den täckande kassetten gör att markisen smälter snyggt in i fasaden samtidigt som den ger ett bra skydd mot smuts.

Funktion

  • Skyddar mot solstrålar och UV-ljus – minskar blekning av golv & inredning
  • Skyddar mot ljusreflektion – bra vid skärmarbete
  • Bidrar till husets karaktär
  • Kan regleras både manuellt och med automatiskt

Markisolett

Markisoletten är en smart lösning där väven löper vertikalt ned över fönstret för att sedan vinklas utåt. Resultatet blir solavskärmning med ett generöst ljusinsläpp. Markisoletten passar särskilt bra till höga fönster och där glaset går från golv till tak.

Fönstermarkis – fallarm

Fönstermarkiser hindrar reflekterande solljus och bidrar till att temperaturen hålls behaglig inomhus. Dessutom hindras inredningen att blekas av UV-ljuset. Oavsett behov så har vi ett brett sortiment av markiser till alla typer av projekt.

Terrassmarkis – vikarm

Terrassmarkiser skapar en rumslig känslan utomhus samtidigt som den skyddar mot vädrets makter. Våra terassmarkiser håller högsta kvalitet – profilerna är i kraftig strängpressad aluminium och armarna har starka fjädrar som garanterar maximal dukspänning i utfällt läge.

Profiler

Kassetten och styrskenorna anpassas efter fasaden eller fönsternischer. Som standard finns de i vitt, svart och silver, men de går även att lacka i valfri RAL-kulör.

Funktionsvävar

Det finns över 100 markisvävar att välja mellan. Vi använder oss av vävar från de främsta tillverkarna för att garantera bästa kvalité och ett starkt UV-skydd.

Styrning

Markiserna regleras med väderautomatik och/eller fjärrkontroll. Den automatiska styrningen ger en säkrare drift och längre livslängd.

Vi hjälper dig…

…genom hela processen - från rådgivning kring funktion och produktval till installation och service.

Ulf Tångring
VD, försäljning
070-889 09 92