Vertikala markiser

Vertikala markiser är bästa valet när man vill uppnå bra energivärden för fastigheten. Genom rätt kombination av fönsterglas och solskyddsväv nås låga Gtot värden. Det är också en stilren och vädertålig lösning som effektivt minskar behovet av kyla i lokalerna och därmed bidrar till lägre elförbrukning.

Markisvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil – på detta sätt uppnås en stabil och tät konstruktion som håller väven på plats och som reflekterar solstrålarna innan de når glaset. Vävarna finns i mängder av varianter, där graden av transparens styr genomsikten. Med ett genomtänkt färgval bidrar markisen till husets karaktär.

Funktion

  • Det bästa skyddet mot värme – minskar behovet av kyla inomhus
  • Skyddar mot solstrålar och UV-ljus – minskar blekning av golv & inredning.
  • Vind- och vädersäker – ger lång livslängd på anläggningen
  • Automatiserad styrning – ger optimal funktion
  • Ger bästa Gtot värdet av alla solskyddsprodukter

Profiler

Kassetten och styrskenorna anpassas efter fasaden eller fönsternischer. Som standard finns de i vitt, svart och silver, men de går även att lacka i valfri RAL-kulör.

Funktionsvävar

Vävarna finns med olika funktioner och i en rad kulörer. Beroende på vilken väv som väljs uppnås olika Gtot-värden. Samtliga är ljus- och väderbeständiga. Vi använder oss av vävar från de främsta tillverkarna – för att garantera bästa kvalité.

Styrning

Systemet regleras med väderautomatik och/eller fjärrkontroll. Den automatiska styrningen bidrar till en optimal energieffektivisering samt ger en säkrare drift och längre livslängd.

Vi hjälper dig…

…genom hela processen - från rådgivning kring funktion och produktval till installation och service.

Ulf Tångring
VD, försäljning
070-889 09 92